Alkohole i drinki, kompendium wiedzy i przepisy na drinki - Open Bar

Bar Symposium

Na skróty
5 pytań do Joerga Meyera

Kontynuujemy naszą serie prezentująca prelegentów Bar Symposium Warszawa. W tym tygodniu Joerg Meyer właściciel baru Le Lion w Hamburgu. 5 pytań do Joerga Meyera. Bar Symposium Warszawa: Gdybyś nie był barmanem to co byś w życiu robił? Cóż, istnieje wiele możliwości. Wyszkoliłbym się na wybitnego krupiera w kasynie - Monte Carlo, już tam jadę. Pracowałbym jako bagażowy (już to robiłem) i stałbym się nieoficjalnym mistrzem napiwków. Chciałabym otworzyć salon fryzjerski dla dżentelmenów i oprócz strzyżenia oferować własne najlepsze espresso w mieście (ale tylko Espresso - rozumiesz?).  Więcej na http://barsymposium.pl/ Życzymy przyjemnej lektury. Do zobaczenia na Bar Symposium. Profesjonalne barmaństwo to sztuka. Nie przegap Bar Symposium.

Dlaczego warto być odpowiedzialnym sprzedawcą alkoholu?

Na to, oraz inne pytania dotyczące sprzedaży alkoholu, przepisów prawnych, oraz dobrych praktykach postępowania osób serwujących napoje alkoholowe odpowie pan Leszek Wiwała – Prezes Zarządu Związku Pracodawców Polski Przemysł Spirytusowy (ZP PPS). Pan Wiwała jest również autorem fascynującej książki „Od gorzałki do wódki- zarys historii polskiej wódki”. Uczestnicy prelekcji otrzymają przewodnik „Odpowiedzialna sprzedaż i serwowanie napojów alkoholowych”, wydany przez ZP PPS. Podczas Bar Symposium będzie można nabyć książkę pana Wiwały oraz inne ciekawe pozycje wydawnicze. ZP PPS jest partnerem Bar Symposium. www.pps.waw.pl www.pijodpowiedzialnie.pl Profesjonalne barmaństwo to sztuka. Nie przegap Bar Symposium. Więcej informacji na: www.barsymposium.pl.

Wybierz stronę